Iзборник

Головна сторінка

КІМНАТА ОБГОВОРЕНЬ : Допоміжний форум

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

ДОПОМОЖІТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Автор: Ілона     Дата: 21 квіт. 2008 р. 19:54

Становлення методики навчання рідної мови як науки

Re: ДОПОМОЖІТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Автор: zelechka     Дата: 15 трав. 2008 р. 20:14

Добрий день! Мені дуже сподобався сайт, знайшла багато цікавого, а насамперед тексти оригінальних творів Сковороди.

Я досліджую концепти сковородівських творів..і мені б була цікава інформація про особливість лексики та мовного стилю цього творця..Де таке можна знайти? Підкажіть будь-ласка!!! Багато інформації хто досліджував його твори з точки зору філософії..а ось з точки зору мовознавства ніяк не можу знайти.
Прошу вашої допомоги!!
Дякую.

Мова Сковороди
Автор: Максим     Дата: 16 трав. 2008 р. 6:17

Про мову Сковороди є кілька статей в англомовній збірці Hryhorij Savyč Skovoroda. An Anthology of Critical Articles, Edmonton-Toronto, 1994. Зокрема, статті Шевельова та Карен Блек:
George Y. Shevelov. Prolegomena to Studies of Skovoroda' Language and Style, P.93-132.
Karen L. Black. The Poetry of Skovoroda, P.133-157 (досліджується також мова поезій).
Bohdan Struminski. Textological Notes on Skovoroda's Alphabet, P. 215-219.

Re: Мова Сковороди
Автор: zelechka     Дата: 16 трав. 2008 р. 12:41

Дуже дякую.... Впринципі з англійською мовою не проблема - зможу перекласти! Але я не зогла їх знайти. Може підкажете де їх знайти або ж у вас може вони є в електронному варіанті?
Ще раз дякую за допомогу!!

Виправлено 1 раз(и). Останні правки 16.05.2008 13:21.

Автор: Максим     Дата: 16 трав. 2008 р. 18:51

У Києві вибір невеликий: зайти до ЦНБ, до Парламентської, до бібліотеки Могилянки. Примірник міг потрапити до бібліотеки Київського університету.

Якщо не знайдете паперовий варіант, я можу відсканувати зі свого власного примірника.

Автор: zelechka     Дата: 16 трав. 2008 р. 22:19

Я б із задоволенням сходила до бібліотеки, якби жила у Києві...Але я з Криму і це не близько..Якщо у вас є ця інформація...мені б вона стала у великій пригоді..Якщо зожете, будь ласка, вишліть будь-який варіант...Дякую

Автор: Максим     Дата: 17 трав. 2008 р. 8:45

Будь ласка.

Книга у форматі pdf буде висіти тиждень-два.за адресою: http://litopys.org.ua/. Розмір ~ 18M.

Виправлено 1 раз(и). Останні правки 05.06.2008 9:39.

Автор: zelechka     Дата: 17 трав. 2008 р. 11:05

Привелике дякую..Дуже цікава книжка! Зараз буду вивчати. Ви мені дуже допомогли!!!

Виправлено 1 раз(и). Останні правки 17.05.2008 11:05.

Феофан Прокопович
Автор: zelechka     Дата: 18 трав. 2008 р. 14:54

Добрий день!! В ене з"явилося питання! У Феофана прокоповича є багато творів...але деякі він писав латинською та ще декількома мовами..а ось власне старослав"янською мовою окрім поезій, Володимира та Божої милості є щось?? Як я розумію "Сочинения" він також латинською писав...Підкажіть будь ласка!!
Дякую.

Re: Феофан Прокопович
Автор: Максим     Дата: 18 трав. 2008 р. 19:24

На сайті є список всіх відомих творів Прокоповича: http://litopys.org.ua/procop/proc314.htm

Можливо, список допоможе розібратися.

Re: ДОПОМОЖІТЬ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Автор: Руслана     Дата: 6 квіт. 2009 р. 12:44

Добрий день.Допоможіть будь ласочка знайти інформацію для курсової роботи на тему:"Авторські неологізми у сучасній українській прозі" на основі творів Ірен Роздобудько та Марії Матіос.Наперед вдячна.

Даруйте, лише зареєстровані учасники можуть залишати повідомлення.

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

Скрипт форуму phorum.org