Iзборник

Головна сторінка

КІМНАТА ОБГОВОРЕНЬ : Допоміжний форум

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

Допоможіть, будь ласка, знайти поему...
Автор: Ольга     Дата: 30 лип. 2009 р. 18:58

Відразу прошу вибачити мене за то, що я тут "нє по дєлу", моє питання не історічного, а скорше літературного характеру.

Коли я була малою, моя бабуся на ніч читала напамїять мені і мої сестрі дві поеми. До 6-7 років я і сама їх знала, а потім забула... Бабуся померла біля 30 років тому назад. Я виросла поза межами України. Уже багато років пробую знайти ті тексти, кого не питаю - ні хто не знає їх автора. Пошук в Інтернеті не дає результатів. Прошу паньства, допоможіть, якщо можете.

Одна поема має такі слова: "Віє вітер по торбині, віє-повіває, іде старець по долині, сліозоньки ковтає..." Зміст поєми схожій до Короля Ліра - діти забрали маєток старого батька і не хтять дбати про нього.

Друга поема розповідала про козаків в турецькому полоні, як їх на гаках за ребра вішають, а сестра по ним вдома плаче. Але із того вірша я памьятаю ще меньше, всього пару слів: "Стоїть в'язниця на білому камні..."

Дякую за допомогу.

Re: Допоможіть, будь ласка, знайти поему...
Автор: Максим     Дата: 31 лип. 2009 р. 8:29

Подивіться у Леоніда Глібова поему «Старець»: Ішов старець по долині з ламанцями у торбині.

Друга може бути з творів Марка Кропивницького. У нього є пісня з рядками: На синьому морі, на білому камені Ясненький сокіл жалібно квилить-проквиляє.

В мережі немає жодної. Пошукайте публікації творів в бібліотеках.

Даруйте, лише зареєстровані учасники можуть залишати повідомлення.

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

Скрипт форуму phorum.org