Iзборник

Головна сторінка

КІМНАТА ОБГОВОРЕНЬ : Головний форум

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

«СПИСОК ГОРОДІВ РУСЬКИХ ДАЛЕКИХ ТА БЛИЗЬКИХ»
Автор: Ruthen     Дата: 29 жовт. 2004 р. 18:19

Дякую, за ЛІТЕРАТУРУ ПРО «СПИСОК ГОРОДІВ РУСЬКИХ ДАЛЕКИХ ТА БЛИЗЬКИХ».
як ви вважаєте гради Літовські "Білобережье, Самара" - це не добре відомі міста на
низу Дніпра7

Список
Автор: Максим     Дата: 29 жовт. 2004 р. 19:14

Тут проблема локалізації в тому, що назва Самара має бібілійне походження, а Біло-бережжя - сконструйована назва, яка могла бути де завгодно, не обов’язково на Дніпрі.

Re: Список
Автор: RUTHENOS     Дата: 18 груд. 2004 р. 7:49

http://pavlogradruth.narod.ru

Ніяк не можу погодитись що слово Самара має біблійне походження. Це наша древня назва річки. (до речі це підтверджує і Феодосій Макаревський хоч неправильно його трактує) . Вірогідніше слово Самара походить від словосполучення "се Мара" тобто богиня смерті. А вперше в світовій історії це слово з'являється в Ріг-Веді. До речі там вона теж має відношення до бога смерті Ями.

Попередження
Автор: Максим     Дата: 18 груд. 2004 р. 12:17

Хочу попередити, що посилання на Ріґведу, українських "аріїв" та под. виходить за рамки цього форуму. Такі повідомлення надалі або витиратимуться, або переноситимуться до "допоміжного форуму" як приклади сучасних міфологік.

Re: «СПИСОК ГОРОДІВ РУСЬКИХ ДАЛЕКИХ ТА БЛИЗЬКИХ»
Автор: Ruthen     Дата: 20 груд. 2004 р. 12:05

А як же Трубачьов з його книжкой "Indoarica в Північному Причорномор'ї"?

Пояснення
Автор: Максим     Дата: 20 груд. 2004 р. 17:31

Ім’я автора тут не грає особливої ролі. Специфіка цієї теми в тому, що скоріше знайдеться релігійний прихильник Шилова, ніж кваліфікований коментатор Трубачова. Хоча, цілком зрозуміло, попередження стосувалося першого, а не останнього.

Автор: Саша     Дата: 31 груд. 2004 р. 0:19

Добрый день Ruthen, извините не по теме.Не поможете ли в поисках материалов по Барской крепости?Если не известна, г.Бар, Винницкой области, крепость на реке Ров.Интересны любые материалы в инете - фотографии, чертежи, описания, если проводились арх. исследования очень интересны результаты.Возможно известны люди, с которыми можно было-бы связаться по этой теме.
С уважением, Саша.

Автор: Саша     Дата: 15 січ. 2005 р. 1:19

Максим, могу ли я обратиться к вам с той же просьбой?

Бар
Автор: Максим     Дата: 15 січ. 2005 р. 16:22

Ні, тут я не зможу допомогти.

Даруйте, лише зареєстровані учасники можуть залишати повідомлення.

ПравилаГоловний форумДопоміжний форумМоніторинґ

Скрипт форуму phorum.org